tiistai 21. lokakuuta 2014

The Urho's Slightly Bizarre Adventure - Day 21

"Hmm, kylläpäs sää vaihtelee", oli ensimmäinen ajatukseni aamulla totaalisessa unitokkurassa. Kontrasti eiliseen oli melkoinen, sillä kaikki harmaus oli kaikonnus ja aurinko paistoi, mutta yksi elementti oli totaalisen dominantti. Tuuli. Säätietojen mukaan vihurit puhaltelivat ainakin 12 metriä sekunnissa pohjoisen ja luoteen välisestä suunnasta, ja sen kyllä huomasi. Taisi olla ohitse myllänneen myrskyn jälkimaininkeja.

Lähdin ensimmäisenä aamulla taas lenkille, ja oli todellakin otettava touhu ihan tosissaan, koska tuuli meinasi melkein kumoon täysikasvuisenkin ihmisen kaataa. Juoksin ensin suoraan vastatuuleen pitkin kylän teitä ja kaarsin kylän raitilta tutulle Glastonburyyn johtavalle tielle. Tieltä suuntasin tavalliseen tapaani laidunniityille, ja voi sitä tunnetta, kun pääsi juoksemaan pitkin peltoa moinen tuiverrus täysin myötäisenä tuulena purjeissani!

Toivotin aurinkoista huomenta aina yhtä eloisille naapureilleni.


Lenkki oli erittäin monipuolinen, koska lisävastusta etenkin ylämäkiin tuli vastaan tuivertavasta tuulesta. Takaisin asunnolle päästyäni sain todellakin hetken vetää henkeä, mutta eipä ainakaan unettanut enää.

Aamutoimien jälkeen tuijotin hetken aikaa ikkunasta ulos. Koska en ollut suunnitellut tälle päivälle juurikaan mitään, en yksinkertaisesti voinut antaa noin kauniin päivän vain mennä ohitseni. Minulla alkoi olla jo niin pitkä lista paikoista ja tehtävistä ostoksista, että halusin saada jotain aikaiseksi.

Niinpä säntäsin tutkimaan bussiaikatauluja ja valitsin kohteeksi uudelleen Bristolin. Tällä kertaa aioin matkustaa itsekseni, ettei oma sinne tänne tallaaminen häiritsisi kenenkään muun kaupunkireissuja. Kun olin saanut aikataulut selville, varustin itseni tuulta ja sadetta kestävillä vaatteilla (ja otin sateenvarjon laukkuuni, ihan varmuuden vuoksi ja koska olin kuitenkin Britanniassa...), toivotin talon väelle hyvää päivänjatkoa ja suuntasin kylän keskustan bussipysäkeille.

Linjuri saapui ajallaan. Ostin koko Länsi-Englannin kattavan päivälipun, jolla pääsisin tarvittaessa matkustamaan alueella niin paljon kuin halusin tämän päivän aikana, hintaa seitsemän puntaa. Ei paha. Valitsin istumapaikkani ikkunan äärestä niin kuin tavallista, laitoin soittimesta musiikkia soimaan ja nautin maisemista.

Alla oleva video kiteyttää tämän seikkailun maisemapuolen tällä kertaa!

Mitä tulee reissuni motiiviin, halusin puhtaasti shoppaamaan ja vaeltelemaan pitkin Bristolia. Kävin läpi kaikenlaisten lahjatavaraliikkeiden sekä taidekulttuurillisten galleriakauppojen lisäksi melkein kymmenen kirpputoria ja vintage-liikettä, ja lopulta minunkin kohdallani tärppäsi!

Shop BS8, aivan ihastuttavan tunnelmallinen vintage-kauppa tarjosi minulle kohteen, jollaista ei Suomesta saa alle kolminumeroisella summalla mistään - varsinkaan, kun kyseessä on minun erikoisen muotoinen vartaloni, lyhyt selkä ja kilometrin mittaiset jalat. Sain alle neljälläkymmenellä punnalla ihanan Boden-merkkisen päällystakin, joka voi olla jostain vuosikymmenien takaa, tai ainakin sen muotoleikkaukset ovat jotain aivan muuta kuin nykypäivää. Kyseessä on todennäköisesti naisten takki, mutta se sopii ylleni kuin mittatilauksella tehty.

Olin metsästänyt Uusi Sherlock -sarjan päähenkilölle sovitetun takin mallista vaatetta itselleni, ja vihdoin sellainen löytyi!

Materiaali on samettisen ja mokkanahkaisen tuntuista, mutta tavallaan ei oikein kumpaakaan.

 Tämä takki on ihana. Piste.

 Eikö olekin persoonallinen vuori?

Koska pokkarilla ei saa pimeissä sisätiloissa parempia kuvia, tulee niitä myöhemmin!
(Onpas huono poseeraus...)


Että sellainen reissu. Naputellessani tätä blogitekstiä tajusin myös, että kolmas viikko Englannissa täyttyi tämän päivän aikana - eli seikkailu on jo puolessavälissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti