perjantai 24. lokakuuta 2014

The Urho's Slightly Bizarre Adventure - Day 24

Tämä päivä se oli puoliksi pettymys, puoliksi positiivinen yllätys.

Suunniteltu matka Bathin kaupunkiin lähti asunnon pihalta puoli yhdeksältä aamulla. Sääennustus oli luvannut sadetta ja sadetta tulikin. Ei kuitenkaan ylenmääräisesti, pieniä kuuroja. Matka kesti noin tunnin, ja mokoma kului nopsaan tuijotellen loputtomia mäkimaisemia. Perillä sovimme aikataulun ja lähdimme omiin suuntiimme pitkin Bathia.

Puoliksi pettymyksen tällä seikkailulla tuotti aikataulu. Ei ollut kuin kolme tuntia aikaa tutustua kaupunkiin, etsiä listaamani liikkeet ja putiikit, syödä jotain ja niin edelleen. En moisessa ajassa valitettavasti ehtinyt tehdä edes puolikasta pintaraapaisua tuohon kauniiseen kaupunkiin ja sen kulttuuriin tutustumisessa. Kiireessä oli käveltävä kaikkien nähtävyyksien ohi, koska tällä reissulla ostoslista määräsi tahdin. Kamera ei ehtinyt poistumaan taskustani kertaakaan maisemia kuvatakseni.

Reissun hyvä puoli oli kuitenkin hyvin suunnitellun ostoslistan mukaisten kauppojen läpikäyminen. Vintage-, retro- ja kirppiskaman kaupat olivat upeampia kuin olin edes ajatellutkaan. Tarjonta oli valtaisan laaja, se ulottui kussakin liikkeessä jopa edellisen vuosisadan alkuun. Vintage to Vogue -liikkeessä oli myös hauska yllätys, josta ehdin nappaamaan pari kuvaa: Suomen puolustusvoimien kaasunaamari ja sen kantolaukku olivat päätyneet vintage-kauppaan melko lailla harvinaisuutena, hintalapussa luki 48 puntaa. Mikä on hauskinta moisessa, niitä myytiin hieman reilu viisi vuotta sitten Varustelekassa kolmella eurolla...

Suomi mainittu!



Prioriteettilistallani oli myös vintage-liike Yellow Shop, joka tarjosikin minulle oikein mukavan yllätyksen valikoimissaan: vuosikymmeniä vanhat, paksusta nahasta tehdyt moottoripyörähansikkaat, jotka sopivat aivan täydellisesti LARP-harrastukseeni! Ei edes tarvita kustomointia, jotta niistä saa haarniskan kanssa sopivat, eeppiset taisteluhansikkaat!



Kun alkoi tulla jo kiirus suunnata kolmannelta kaupalta kohti sovittua uudelleentapaamispaikkaa, kävin vielä todella pikaisesti piipahtamassa paikallisessa hyväntekeväisyysliikkeessä. Ja istu ja pala! Täydelliset nahkasormikkaat, jollaisia olin etsinyt päiväkausia (niin kuin keskiviikon blogimerkinnästäni ilmenee) - hintaa tasan viisi puntaa.

(Jos joku kuitenkin on Joensuussa vienyt tällaiset sormikkaat minulta, tuokoon takaisin, kiitos!)

Ja sitten seikkailu olikin ohi. Palasimme Streetiin ennen kello kolmea iltapäivällä, onneksi emme kuitenkaan tyhjin taskuin. Ei sillä, en valita, oli todella mukavaa käväistä Bathissa, mutta se kaupunki ansaitsee todellakin runsaasti enemmän kuin pienen käväisyn. Pitänee ensi viikolta varata kokonainen päivä pieneen uusintakierrokseen.

Loppuilta kuluikin sitten tenttiin lukemisen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti